Το βιογραφικό του Bilal Erdogan είναι εντυπωσιακό, αλλά η βιογραφία του έχει «σκοτεινά σημεία», αναφέρει η εφημερίδα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επισημάνει πως θα παραιτηθεί, αν αποδειχθεί αληθής η εμπλοκή της οικογένειάς του σε τέτοιες δραστηριότητες
Το βιογραφικό του Bilal Erdogan είναι εντυπωσιακό, αλλά η βιογραφία του έχει «σκοτεινά σημεία», αναφέρει η εφημερίδα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επισημάνει πως θα παραιτηθεί, αν αποδειχθεί αληθής η εμπλοκή της οικογένειάς του σε τέτοιες δραστηριότητες.

Αν και πολλές δυτικές χώρες αρνούνται να πιστέψουν ότι η Τουρκία εμπλέκεται στις παράνομες δραστηριότητες των τρομοκρατών σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο, η «φήμη» του Bilal Erdogan, του γιου του Τούρκου προέδρου, μιλά από μόνη της, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. 

Το μέσο εξετάζει την πιθανότητα ο Bilal Erdogan να είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους. Το δημοσίευμα τονίζει πως, αν και ο Bilal Erdogan έχει «στα χαρτιά» ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, η πραγματική του βιογραφία έχει «αρκετά σκοτεινά σημεία». Οι κατηγορίες της Ρωσίας εναντίον του δεν είναι αβάσιμες, προσθέτει.

Το 2013, η εισαγγελία θεώρησε τον Bilal Erdogan ύποπτο για ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό του πατέρα του. Η κατηγορία βασίστηκε σε έναν φάκελο που περιλάμβανε φωτογραφίες και αρχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Bilal και του Τούρκου προέδρου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκείνη την περίοδο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες στον γιο του να «ξεφορτωθεί όλα τα χρήματα από το σπίτι».Στις αρχές του 2014, βρέθηκε μια μαγνητοφώνηση άλλης τηλεφωνικής συνομιλίας που αφορούσε σε πληρωμή περίπου 10 εκατ. δολαρίων. Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον σκοπό της πληρωμής, ωστόσο το μέσο εικάζει πως αποτελούσε δωροδοκία σχετικά με την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού.

Τον Νοέμβριο, ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Omran al-Zoubi δήλωσε δημόσια πως η εταιρία μεταφορών που ανήκει στον Bilal Erdogan παραλαμβάνει πετρέλαιο από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Άλλοι κατηγόρησαν τον Erdogan πως έκλεβε πετρέλαιο από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και πως το μετέφερε σε ασιατικές χώρες. Κατά συνέπεια αυτών των δραστηριοτήτων, τα τοπικά μέσα τον αποκάλεσαν τον «υπουργό Πετρελαίου του Daesh (Ισλαμικό Κράτος)».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν η εμπλοκή της οικογένειάς του στις δραστηριότητες αυτές αποδειχθεί αληθής.

(Πηγή: euro2day.gr)