Ρωσία: Οι Τιμές του Πετρελαίου θα Επανέλθουν σε Θετική Δυναμική το Δεύτερο Εξάμηνο του 2016

Ρωσία: Οι Τιμές του Πετρελαίου θα Επανέλθουν σε Θετική Δυναμική το Δεύτερο Εξάμηνο του 2016
energia.gr
Τρι, 8 Δεκεμβρίου 2015 - 11:24
Η μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου θα μειωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και οι τιμές θα επανέλθουν σε μία θετική δυναμική, είπε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ. «Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι οι προβλέψεις των 50 δολαρίων ανά βαρέλι για το έτος είναι αρκετά λογικές», επισήμανε

Η μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου θα μειωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και οι τιμές θα επανέλθουν σε μία θετική δυναμική, είπε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ. 

«Νομίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αλλάξουν. Πολλοί οικονομικοί αναλυτές θα συμφωνούσαν μαζί μου, ότι υποδηλώνουν τόσο υψηλή μεταβλητότητα που θα διαρκέσει δύο με τρία τρίμηνα. Ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, είναι πολύ πιθανό ότι οι τιμές του πετρελαίου να επανέλθουν σε θετική δυναμική με λιγότερη μεταβλητότητα. Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι οι προβλέψεις των 50 δολαρίων ανά βαρέλι για το έτος είναι αρκετά λογικές», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Στις 4 Δεκεμβρίου, η ρωσική Δούμα ενέκρινε το νόμο για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό τοy 2016.

Η δημοσιονομική ρύθμιση που περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του ανώτατου επιπέδου των δαπανών με βάση τη μέση τιμή του πετρελαίου τα τελευταία τρία χρόνια, ακυρώθηκε. Η πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου στον προϋπολογισμό του 2016 είναι 50 δολάρια/βαρέλι.