Rystad Energy: Οι Δαπάνες για Εξόρυξη και Παραγωγή Πετρελαίου Μειώθηκαν Κατά 250 Δις Δολάρια το 2015

Rystad Energy: Οι Δαπάνες για Εξόρυξη και Παραγωγή Πετρελαίου Μειώθηκαν Κατά 250 Δις Δολάρια το 2015
energia.gr
Τετ, 9 Δεκεμβρίου 2015 - 10:00
Η μείωση των δαπανών των εταιρειών πετρελαίου θα οδηγήσει σε ελλείψεις αργού τα επόμενα χρόνια στην διεθνή αγορά, όπως εκτιμά ο οίκος Rystad Energy

Η μείωση των δαπανών των εταιρειών πετρελαίου θα οδηγήσει σε ελλείψεις αργού τα επόμενα χρόνια στην διεθνή αγορά, όπως εκτιμά ο οίκος Rystad Energy.

Ενώ οι εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής (E&P) χρειάζεται κάθε έτος να αντικαθιστούν 34 εκατ. βαρέλια προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες για κατανάλωση, με τις επενδυτικές αποφάσεις που έχουν λάβει θα αντικαταστήσουν φέτος μόλις 8 εκατ. βαρέλια, περίπου, σημειώνει ο οίκος.

Φέτος, οι δαπάνες E&P προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 250 δισ. δολάρια, ενώ το 2016 προβλέπεται ότι θα υποχωρήσουν περαιτέρω κατά 70 δισ. δολάρια

Στον κλάδο έχουν γίνει περικοπές περισσότερων από 250.000 θέσεων εργασίας και διακοπή των δραστηριοτήτων σε περισσότερες από 1.000 εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Σύμφωνα με την Graves & Co, οι περισσότερες απολύσεις (πάνω από τα 3/4) έχουν γίνει στον κλάδο των εταρειών παροχής υπηρεσιών.