Συνεχίζεται η Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου - Κάτω από τα 38 Δολάρια το Μπρεντ

Συνεχίζεται η Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου - Κάτω από τα 38 Δολάρια το Μπρεντ
energia.gr
Τρι, 15 Δεκεμβρίου 2015 - 08:37
Σε πτωτική τροχιά, για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, παραμένουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, που πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων ετών, καθώς πέραν της υπερπροσφοράς η ζήτηση είναι σχετικά ασθενής για μία χειμερινή περίοδο, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών στο βόρειο ημισφαίριο

Σε πτωτική τροχιά, για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, παραμένουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, που πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων ετών, καθώς πέραν της υπερπροσφοράς η ζήτηση είναι σχετικά ασθενής για μία χειμερινή περίοδο, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο βόρειο ημισφαίριο, φαινόμενο που οφείλεται εν μέρει και στο Ελ Νίνο.

Το Μπρεντ υποχωρεί κατά 18 σεντς στα 37,74 δολάρια, αν και νωρίτερα κινείτο ανοδικά. Χθες, διολίσθησε μέχρι τα 36,33 δολάρια, μόλις λίγα σεντς πάνω από το χαμηλό επταετίας των 36,20 δολαρίων. 

Αν υποχωρήσει και κάτω απ' αυτό το επίπεδο, τότε θα ξαναδούμε την τιμή που είχε το Μπρεντ στα μέσα του 2004.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει πτώση 8 σεντς στα 36,23 δολάρια/βαρέλι. 

Το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί περαιτέρω μετά τη Σύνοδο του ΟΠΕΚ, στις 4 Δεκεμβρίου, όπου ουσιαστικά το καρτέλ εγκατέλειψε τον στόχο για το όριο παραγωγής (που ούτως ή άλλως δεν τηρείτο) και από τις ανησυχίες για τη μεγάλη προσφορά ιρανικού αργού όταν αρθούν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Ταυτόχρονα, και οι παραγωγοί στις ΗΠΑ συνεχίζουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Σημειώνεται ότι το spread μεταξύ του Μπρεντ και του WTI έχει συρρικνωθεί πλέον στο 1,5 δολάριο το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.