Με μεγάλες απώλειες έκλεισε την Τρίτη το αμερικανικό αργό (WTI), υποχωρώντας σε νέο χαμηλό 12 ετών, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η επιστροφή του Ιράν στις αγορές μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων θα διευρύνει περαιτέρω την υπερπροσφορά

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε την Τρίτη το αμερικανικό αργό (WTI), υποχωρώντας σε νέο χαμηλό 12 ετών, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η επιστροφή του Ιράν στις αγορές μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων θα διευρύνει περαιτέρω την υπερπροσφορά.

Το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή του κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ προχωρά και σε μειώσεις των τιμών προκειμένου να ανακτήσει τα μερίδια που έχασε κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του από τις διεθνείς αγορές.

Το συμβόλαιο του WTI, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 96 σεντς ή 3,3% στα 28,46 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο λήγει σήμερα.

Στον αντίποδα, το Μπρεντ σημείωσε ανεπαίσθητα κέρδη 0,1%, κλείνοντας στα 28,78 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα είχε διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003.