Κέρδη άνω του 4% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τα υπερπουλημένα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να υφίστανται ακόμα ενδείξεις ότι θα μειωθεί η υπερπροσφορά που έχει βυθίσει το αργό σε χαμηλά 12ετίας

Κέρδη άνω του 4% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τα υπερπουλημένα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να υφίστανται ακόμα ενδείξεις ότι θα μειωθεί η υπερπροσφορά που έχει βυθίσει το αργό σε χαμηλά 12ετίας.

Η ισχυρή ανοδική αντίδραση έχει περισσότερο «τεχνικό» χαρακτήρα και ενδεχομένως θα είναι βραχυπρόθεσμη.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Μαρτίου, ενισχύθηκε κατά 1,18 δολάρια ή 4,2% στα 29,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρα εκτινάχθηκε έως τα 30,25 δολάρια.

Το Μπρεντ σημείωσε κέρδη 4,9% στα 29,25 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που ανακοινώνονται καταδεικνύουν το μέγεθος της υπερπροσφοράς αργού στις αγορές. 

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιανουαρίου, αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. βαρέλια στα 486,5 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια στα 245 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 164,5 εκατ. βαρέλια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για μείωση κατά 600.000 βαρέλια.