Η General Electric ανακοίνωσε σήμερα ανάπτυξη στα βασικά κέρδη και έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο, αν και τα κέρδη στη βιομηχανική της δραστηριότητα διέγραψαν καθοδική τάση λόγω της αδυναμίας στους τομείς πετρελαίου και αερίου

Η General Electric ανακοίνωσε σήμερα ανάπτυξη στα βασικά κέρδη και έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο, αν και τα κέρδη στη βιομηχανική της δραστηριότητα διέγραψαν καθοδική τάση λόγω της αδυναμίας στους τομείς πετρελαίου και αερίου.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jeff Immelt, περιέγραψε το τρέχον περιβάλλον ως «αργή ανάπτυξη» και σημείωσε ότι οι πρώτες λίγες εβδομάδες του έτους έχουν σταθεί « ιδιαίτερα μεταβλητές». Η GE, πάντως, υποστήριξε την προοπτική της για το 2016.

Η General Electric βρίσκεται εν μέσω πολυετούς μετασχηματισμού προκειμένου να επανεστιάσει στις βασικές της βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως η αεροπορία και η ενέργεια. Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρία ολοκλήρωσε την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της Alstom που σχετίζονται με την ενέργεια, ενισχύοντας τον κλάδο εξοπλισμού ενέργειας. Επιπλέον, διαχώρισε τους τομείς ανανεώσιμης ενέργειας -περιλαμβανομένων των νέων αποκτήσεων από την Alstom- σε ξεχωριστή μονάδα.

Στο μεταξύ εξακολουθεί να περιορίζει τον κλάδο δανεισμού που μπέρδευε τους επενδυτές, οι οποίοι πίστευαν ότι είχε αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της εταιρίας. Όπως τόνισε, έχει συμφωνίες πώλησης για οικονομικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 175 δισ. δολαρίων, από τα περίπου 200 δισ. που πουλά συνολικά.

Συνολικά για την περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η GE ανακοίνωσε κέρδη 6,28 δισ. δολαρίων ή 64 cents ανά μετοχή, έναντι 5,15 δισ. ή 51 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα κέρδη του τριμήνου περιλαμβάνουν μια αμοιβή 175 εκατ. δολαρίων λόγω της διάλυσης της συμφωνίας πώλησης της μονάδας συσκευών στη σουηδική Electrolux το Δεκέμβριο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρία έκλεισε νέα συμφωνία για πώληση της μονάδας αυτής στον κινεζικό Haier Group για 5,4 δισ. δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα εμφάνισαν άνοδο 1,4% σε 33,89 δισ. δολάρια.