Διψήφια ποσοστά ανόδου σημείωσαν το προηγούμενο διήμερο οι τιμές του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, με τους παράγοντες της αγοράς να είναι πάντως επιφυλακτικοί για τις προοπτικές περαιτέρω ανόδου των τιμών, καθώς τα θεμελιώδη δεδομένα παραμένουν αρνητικά για το αργό
Διψήφια ποσοστά ανόδου σημείωσαν το προηγούμενο διήμερο οι τιμές του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, με τους παράγοντες της αγοράς να είναι πάντως επιφυλακτικοί για τις προοπτικές περαιτέρω ανόδου των τιμών, καθώς τα θεμελιώδη δεδομένα παραμένουν αρνητικά για το αργό.

Οι αναλυτές αποδίδουν αυτό το ράλι κυρίως σε «τεχνικούς» παράγοντες. Καθώς οι τιμές είχαν διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003, τα πονταρίσματα υπέρ της περαιτέρω πτώσης των τιμών (short positions) είχαν σκαρφαλώσει σε επίπεδα - ρεκόρ. Όταν ξεκίνησε η ανάκαμψη των τιμών, από ένα σημείο και μετά κατέστη ουσιαστικά αυτοτροφοδοτούμενη, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να καλύψουν τις short θέσεις, με νέες θέσεις υπέρ της ανόδου των τιμών (long positions).

Χθες, Παρασκευή, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Μαρτίου, έκλεισε υψηλότερα κατά 2,66 δολάρια ή 9% 32,19 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο ποσοστιαίο άλμα από τις 27 Αυγούστου 2015 και το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 8 Ιανουαρίου..

Σε εβδομαδιαία βάση,  ενισχύθηκε κατά 9,4%, με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, για το συμβόλαιο Φεβρουαρίου που έληξε την Τετάρτη. Το συμβόλαιο Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 5,9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Μπρεντ εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 10% ή 2,93 δολάρια, στα 32,18 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε κέρδη της τάξεως του 9% περίπου.