Οι Φήμες για Συντονισμένη Μείωση της Παραγωγής Οδηγούν σε Ράλι τις Τιμές του Πετρελαίου

Οι Φήμες για Συντονισμένη Μείωση της Παραγωγής Οδηγούν σε Ράλι τις Τιμές του Πετρελαίου
energia.gr
Πεμ, 28 Ιανουαρίου 2016 - 17:00
Ράλι σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού ετοιμάζονται να συναντηθούν μέσα στο Φεβρουάριο για να συζητήσουν μια πιθανή μείωση της παραγωγής

Ράλι σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού ετοιμάζονται να συναντηθούν μέσα στο Φεβρουάριο για να συζητήσουν μια πιθανή μείωση της παραγωγής.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Μαρτίου, σημειώνει άνοδο 5,1% στα 33,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε έως τα 34,82 δολάρια.

Το Μπρεντ ενισχύεται κατά 5,2% στα 35,70 δολάρια/βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, φέρεται να δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία έχει προτείνει μια μείωση 5% στην παραγωγή, διευκρινίζοντας πως το μέγεθος της μείωσης βρίσκεται υπό συζήτηση, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Νόβακ ότι ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να συγκαλέσει για το Φεβρουάριο μια συνάντηση των μελών του στην οποία θα συμμετέχουν και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του συντονισμού στην παραγωγή πετρελαίου με άλλες χώρες και έχει επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη συνάντηση, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Ρωσος υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών την Τετάρτη, με αντικείμενο τα επίπεδα παραγωγής και την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, άρα είναι λογικό να συζητηθεί η κατάσταση, δήλωσε ο κ. Νόβακ, σύμφωνα με το Interfax. Το υπουργείο δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για μια πιθανή μείωση της παραγωγής, αναφέρει το πρακτορείο.

Έχουν υπάρξει τέτοιες συζητήσεις στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση όσον αφορά τις τιμές έχει αλλάξει, αναφέρει το Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας.