Fitch: Η Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου Έπληξε και την Κερδοφορία των Αμερικανικών Τραπεζών

Fitch: Η Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου Έπληξε και την Κερδοφορία των Αμερικανικών Τραπεζών
energia.gr
Πεμ, 28 Ιανουαρίου 2016 - 18:23
Οι αμερικάνικες τράπεζες εμφάνισαν χαμηλότερα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του 2015, λόγω της μεταβλητότητας στην αγορά, της αβεβαιότητας για τα επιτόκια και τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως επισημαίνει σε έκθεση της η Fitch

Οι αμερικάνικες τράπεζες εμφάνισαν χαμηλότερα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του 2015, λόγω της μεταβλητότητας στην αγορά, της αβεβαιότητας για τα επιτόκια και τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως επισημαίνει σε έκθεση της η Fitch.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, τα αποτελέσματα των 17 μεγαλύτερων αμερικάνικων τραπεζών ήταν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση, με τις 11 εξ αυτών να ανακοινώνουν μείωση κερδών.

Μετά την πτώση στις τιμές του πετρελαίου πολλές τράπεζες εμφάνισαν περαιτέρω πιέσεις στα δάνεια που έχουν χορηγήσει σε εταιρείες του ενεργειακού τομέα. 

Αν και η έκθεση των τραπεζών σε πετρελαϊκές εταιρείες είναι σχετικά μέτρια, οι προβλέψεις για τα δάνεια επηρέασαν τα αποτελέσματα, σημειώνει η Fitch.

Η Fitch εκτιμά πως οι τιμές του πετρελαίου θα διαμορφωθούν  στα 45 δολάρια/βαρέλι το 2016 και στα 55 δολάρια το 2017.