Total: Συμβόλαιο για την Αγορά Έως 200.000 Βαρελιών Πετρελαίου την Ημέρα από το Ιράν

Total: Συμβόλαιο για την Αγορά Έως 200.000 Βαρελιών Πετρελαίου την Ημέρα από το Ιράν
energia.gr
Παρ, 29 Ιανουαρίου 2016 - 10:37
Συμβόλαιο για την αγορά έως 200.000 βαρελιών πετρελαίου ιρανικού αργού την ημέρα, υπέγραψε η Total, στο πλαίσιο των συμφωνιών που συνήφθησαν κατά την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στη Γαλλία

Συμβόλαιο για την αγορά έως 200.000 βαρελιών πετρελαίου ιρανικού αργού την ημέρα, υπέγραψε η Total, στο πλαίσιο των συμφωνιών που συνήφθησαν κατά την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στη Γαλλία.

«Η Total θα υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά 150.000 - 200.000 βαρελιών ιρανικού αργού την ημέρα», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, Πατρίκ Πουαγιέν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, η Total υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την κρατική ιρανική εταιρεία πετρελαίου. Η συμφωνία αφορά «τον κλάδο του upstream, το φυσικό αέριο, τα πετροχημικά, την εμπορία αργού και την αγορά αργού». 

Όπως ανέφερε η Total, με τη συμφωνία αυτή θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να έχει πρόσβαση σε τεχνικά δεδομένα σε ορισμένα projects πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν, ώστε να εξετάσει πιθανά νέα έργα. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν την Total, τα ΕΛΠΕ υπέγραψαν συμφωνία την περασμένη Παρασκευή για την επανάληψη εκ νέου των εισαγωγών ιρανικού αργού.