Η Σαουδική Αραβία Δε Σχεδιάζει Συνομιλίες με τη Ρωσία για Μείωση της Παραγωγής Πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία Δε Σχεδιάζει Συνομιλίες με τη Ρωσία για Μείωση της Παραγωγής Πετρελαίου
energia.gr
Παρ, 29 Ιανουαρίου 2016 - 12:29
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία με στόχο τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου. Όπως αναφέρει σαουδαραβική εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα, παράγων του πετρελαϊκού τομέα της χώρας δήλωσε ότι «η ανακοίνωση που έγινε χθες [την Πέμπτη] από τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ σχετικά με τη σαουδαραβική πρόταση να μειώσει την παραγωγή είναι λανθασμένη»

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία με στόχο τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου.

 

Όπως αναφέρει σαουδαραβική εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα, παράγων του πετρελαϊκού τομέα της χώρας δήλωσε ότι «η ανακοίνωση που έγινε χθες [την Πέμπτη] από τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ σχετικά με τη σαουδαραβική πρόταση να μειώσει την παραγωγή είναι λανθασμένη». Σύμφωνα με την πηγή, άλλα μέλη του OPEC, όπως η Αλγερία και η Βενεζουέλα, έχουν αρχίσει εδώ κι ένα χρόνο να διατυπώνουν ανάλογες προτάσεις.

 

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Transneft, Nikolai Tokarev, είχε δηλώσει ότι η Σαουδική Αραβία είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να συζητήσει πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο του OPEC στο εγγύς μέλλον.

 

Χθες, Πέμπτη, ο Νόβακ επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας ότι το θέμα αφορά την μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής κατά 5%.