Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης, εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης, εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), στο συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησε κατά 2 δολάρια ή 6% στα 31,62 δολάρια το βαρέλι. Οι απώλειες ακολουθούν ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων με συνολικά κέρδη 10,8% περίπου, εν μέσω εικασιών ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την κατρακύλα των τιμών.

Το Μπρεντ υποχώρησε κατά 1,75 δολάρια ή 4,9% στα 34,24 δολάρια/βαρέλι.

Τα αδύναμα στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης σε Κίνα και ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις προοπτικές της ζήτησης για πετρέλαιο.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας διολίσθησε σε χαμηλό τριών ετών τον Ιανουάριο, στις 49,4 μονάδες, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις ΗΠΑ, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες τον Ιανουάριο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων, που χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, για τέταρτο διαδοχικό μήνα.