Υψηλές Απώλειες για το Πετρέλαιο Ενώ Εντείνονται οι Ανησυχίες για την Υπερπροσφορά

Υψηλές Απώλειες για το Πετρέλαιο Ενώ Εντείνονται οι Ανησυχίες για την Υπερπροσφορά
energia.gr
Τετ, 3 Φεβρουαρίου 2016 - 08:04
Υψηλές απώλειες σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να επιστρέφει εκ νέου στα επίπεδα κάτω των 30 δολαρίων το βαρέλι, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το μισό δισ. βαρέλια και το Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω τις εξαγωγές του από τον ερχόμενο Μάρτιο

Υψηλές απώλειες σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να επιστρέφει εκ νέου στα επίπεδα κάτω των 30 δολαρίων το βαρέλι, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το μισό δισ. βαρέλια και το Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω τις εξαγωγές του από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο Απριλίου, υποχωρεί σήμερα κατά 24 σεντς στα 32,48 δολάρια, ενώ χθες σημείωσε απώλειες 4,4%.

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί κατά 22 σεντς στα 29,66 δολάρια, ενώ χθες κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 5,5%.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 3,8 εκατομμύρια σε 500,4 εκατ. βαρέλια.

Αργότερα σήμερα, θα δημοσιοποιήσει τα αντίστοιχα στοιχεία και η Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).

Εν τω μεταξύ, όπως είπε ο επικεφαλής της κρατικής ιρανικής εταιρείας πετρελαίου, το Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές αργού στα 2,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα από το δημοσιονομικό έτος που ξεκινά στις 21 Μαρτίου.

Τον Ιανουάριο, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 1,5 εκατ. βαρέλια, ενώ αυτό το μήνα αναμένεται να διαμορφωθούν σε 1,44 εκατ. βαρέλια.