Πτώση 70% κατέγραψαν τα κέρδη της ΑΒΒ Ltd στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς η εταιρεία ενέργειας και αυτοματισμού δέχθηκε πλήγμα από την επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου που περιέκοψε την ζήτηση σε πολλές χώρες

Πτώση 70% κατέγραψαν τα κέρδη της ΑΒΒ Ltd στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς η εταιρεία ενέργειας και αυτοματισμού δέχθηκε πλήγμα από την επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου που περιέκοψε την ζήτηση σε πολλές χώρες.

Η ελβετική ΑΒΒ ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο υποχώρησαν στα 204 εκατ δολάρια από τα 680 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που περίμεναν 225 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε πως οι πωλήσεις του τριμήνου υποχώρησαν στα 9,24 δισ. δολάρια από τα 10,35 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, έναντι εκτιμήσεων για 9,33 δισ. δολάρια.

Η ΑΒΒ, η οποία κατασκευάζει επίσης βιομηχανικά ρομπότ και κινητήρες, έχει συναντήσει δυσκολίες προσφάτως, με την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές να επηρεάζουν την απόδοσή της.