Λιλλήκας προς Λακκοτρύπη: Να Προαγοράσει η ΑΗΚ Πετρέλαιο Όσο οι Τιμές Παραμένουν Χαμηλές

Λιλλήκας προς Λακκοτρύπη: Να Προαγοράσει η ΑΗΚ Πετρέλαιο Όσο οι Τιμές Παραμένουν Χαμηλές
energia.gr
Τετ, 3 Φεβρουαρίου 2016 - 12:07
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργος Λιλλήκας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και εισηγείται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) να προαγοράσει ποσότητες αργού πετρελαίου για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες της ανάγκες, τώρα που η τιμή είναι πολύ χαμηλή

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργος Λιλλήκας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και εισηγείται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) να προαγοράσει ποσότητες αργού πετρελαίου για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες της ανάγκες, τώρα που η τιμή είναι πολύ χαμηλή.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, θα εξασφαλιστεί χαμηλή τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που θα δώσει ανάσες στα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις, όπως μεταδίδει το κυπριακό SigmaLive.

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο και είναι μάλλον απίθανο να υποστεί περαιτέρω σημαντική υποχώρηση.

Ολόκληρη η επιστολή Λιλλήκα:

«Η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο και είναι μάλλον απίθανο να υποστεί περαιτέρω σημαντική υποχώρηση. Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι εντός των προσεχών μηνών η τιμή θα αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας της προ-αγοράς πετρελαίου από μεγάλες βιομηχανικές χώρες και επενδυτικούς οργανισμούς που θα σπεύσουν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Ως εκ τούτου, εισηγούμαστε όπως η ΑΗΚ ακολουθήσει τη διεθνή τακτική και προ-αγοράσει ποσότητες αργού πετρελαίου όχι μόνο για τις άμεσες αλλά και τις μεσοπρόθεσμες τις ανάγκες, τώρα που η τιμή είναι πολύ χαμηλή. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται χαμηλή τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που θα δώσει ανάσες στα κυπριακά νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι δυστυχώς ναυαγεί το ενδεχόμενο της ενδιάμεσης λύσης με εισαγωγή φυσικού αερίου και με την οικονομική κρίση να έχει πλήξει κάθε πολίτη και επιχείρηση, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία για να βοηθήσουμε στην ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας».