Ράλι για τις Τιμές του Πετρελαίου Εν Μέσω Προσδοκιών για Μείωση της Παραγωγής

Ράλι για τις Τιμές του Πετρελαίου Εν Μέσω Προσδοκιών για Μείωση της Παραγωγής
energia.gr
Πεμ, 4 Φεβρουαρίου 2016 - 08:18
Η αναζωπύρωση της φημολογίας για ενδεχόμενη συντονισμένη μείωση της παραγωγής από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ, καθώς και η διολίσθηση του δολαρίου, τροφοδοτούν το ράλι των τιμών του πετρελαίου

Η αναζωπύρωση της φημολογίας για ενδεχόμενη συντονισμένη μείωση της παραγωγής από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ, καθώς και η διολίσθηση του δολαρίου, τροφοδοτούν το ράλι των τιμών του πετρελαίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), στα συμβόλαια Μαρτίου, ενισχύθηκε σήμερα έως 59 σεντς στα 32,87 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 8%.

Το Μπρεντ, στα συμβόλαια Απριλίου, σημειώνει άνοδο 1,6% ή 55 σεντς στα 35,59 δολάρια/βαρέλι. Χθες σημείωσε κέρδη της τάξεως των 2,32 δολαρίων.

Η μεγάλη άνοδος των τιμών του αργού οφείλεται εν μέρει και στην πτώση του δολαρίου, καθώς καθιστά τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα πιο ελκυστικά για τους επενδυτές. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Index σημείωσε χθες τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάρτιο του 2015 (-1.7%).

Την ίδια ώρα, οι εικασίες για τη μείωση της παραγωγής παραμένουν στο προσκήνιο. Αξιωματούχοι της Βενεζουέλας δήλωσαν χθες ότι έξι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ και δύο χώρες εκτός του καρτέλ θα συμμετείχαν σε μία ενδεχόμενη έκτακτη συνάντηση, εφόσον αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνάντηση.