Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο στην Πρόταση Ομπάμα για Επιβολή Φόρου στην Παραγωγή Αμερικανικού Πετρελαίου

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο στην Πρόταση Ομπάμα για Επιβολή Φόρου στην Παραγωγή Αμερικανικού Πετρελαίου
energia.gr
Παρ, 5 Φεβρουαρίου 2016 - 09:13
Άμεση ήταν η αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο χθες, Πέμπτη, στην πρόταση Ομπάμα για επιβολή ενός νέου φόρου στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε την επιβολή φόρου ύψους 10 ευρώ σε κάθε βαρέλι πετρελαίου που παράγεται στις ΗΠΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο χθες, Πέμπτη, στην πρόταση Ομπάμα για επιβολή ενός νέου φόρου στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε την επιβολή φόρου ύψους 10 ευρώ σε κάθε βαρέλι πετρελαίου που παράγεται στις ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτήρισαν την ιδέα «παράλογη». «Από την πρώτη ημέρα της Προεδρίας του ο Ομπάμα έχει εξαπολύσει ανοικτό πόλεμο κατά του αμερικανικού ενεργειακού τομέα», δήλωσε ο τρίτος τη τάξει εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, Steve Scalise.

Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα ανακοινώσει επίσημα την πρόταση για την επιβολή του νέου φόρου στην ομιλία του προς το Κογκρέσο κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού του νέου έτους, την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στόχος της πρότασης είναι να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τον φόρο για την αύξηση των επενδύσεων σε πρότζεκτ μεταφορών με τη χρήση «καθαρών» μορφών ενέργειας.