Rosneft: Θετικές οι Προοπτικές του Ρωσικού Πετρελαϊκού Κλάδου - Επιβράδυνση του Ρυθμού Αύξησης στην Παραγωγή των ΗΠΑ

Rosneft: Θετικές οι Προοπτικές του Ρωσικού Πετρελαϊκού Κλάδου - Επιβράδυνση του Ρυθμού Αύξησης στην Παραγωγή των ΗΠΑ
energia.gr
Τετ, 10 Φεβρουαρίου 2016 - 13:51
Αισιόδοξος για το μέλλον του πετρελαϊκού κλάδου της Ρωσίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Rosneft Igor Sechin, μιλώντας στο φόρουμ «International Petroleum Week», που διεξάγεται στο Λονδίνο. Το κορυφαίο στέλεχος του ρωσικού πετρελαϊκού κλάδου τόνισε, από το βήμα του συνεδρίου, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια event της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου, ότι η αγορά σύντομα θα σταθεροποιηθεί και ότι, μάλιστα, θα παρουσιάσει μια δυναμικά αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον

Αισιόδοξος για το μέλλον του πετρελαϊκού κλάδου της Ρωσίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Rosneft Igor Sechin, μιλώντας στο φόρουμ «International Petroleum Week», που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Το κορυφαίο στέλεχος του ρωσικού πετρελαϊκού κλάδου τόνισε, από το βήμα του συνεδρίου, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια event της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου, ότι η αγορά σύντομα θα σταθεροποιηθεί και ότι, μάλιστα, θα παρουσιάσει μια δυναμικά αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον.

Αναφερόμενος στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, ο Sechin προέβλεψε ότι θα σταματήσει να αυξάνεται με τον ρυθμό που αυξανόταν την περίοδο 2012-2014, ενώ ειδικά για το πετρέλαιο σχιστών ( shale oil), παρατήρησε ότι η τιμή του μειώθηκε τρεις φορές στην αμερικανική αγορά, με την παραγωγή να πέφτει κατά 15%.

«Οι τιμές [του πετρελαίου σχιστών] κινήθηκαν πτωτικά τρεις φορές, το ίδιο και ο αριθμός των γεωτρήσεων, ενώ η παραγωγή έχει μειωθεί άνω του 15% μέχρι στιγμής», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική αγορά πετρελαίου σχιστών «έχει επιδείξει αρκετή ευελιξία στις διακυμάνσεις των τιμών».