Ο ουγγρικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL προβλέπει ότι οι τιμές του αργού θα κινηθούν ανάμεσα στα 30 και στα 50 δολ. το βαρέλι το 2016 και το 2017. Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του τομέα διύλισης της ΜΟL, Φέρεντς Χόρβατ, σήμερα, Τετάρτη, το σενάριο αυτό, που είναι το βασικό για τον όμιλο κατά την προσεχή διετία, αν εκπληρωθεί, θα δώσει ώθηση στις διυλιστικές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ θα βλάψει αυτές της παραγωγής

Ο ουγγρικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL προβλέπει ότι οι τιμές του αργού θα κινηθούν ανάμεσα στα 30 και στα 50 δολ. το βαρέλι το 2016 και το 2017. Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του τομέα διύλισης της ΜΟ L, Φέρεντς Χόρβατ, σήμερα, Τετάρτη, το σενάριο αυτό, που είναι το βασικό για τον όμιλο κατά την προσεχή διετία, αν εκπληρωθεί, θα δώσει ώθηση στις διυλιστικές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ θα βλάψει αυτές της παραγωγής.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Χόρβατ σε συνέντευξή του στο Reuters, η MOL διεξήγαγε πρόσφατα συνομιλίες με το Ιράν και είναι έτοιμη να ξεκινήσει εισαγωγές αργού από τη μεσανατολική χώρα μέσω του αγωγού στην Αδριατική αν υπάρξουν σχετικές ευκαιρίες.

Η MOL λειτουργεί διυλιστήρια στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Κροατία, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στον τομέα έρευνας και παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά και σε χώρες όπως το Πακιστάν και το Ιράκ.