Μικρή Πτώση στις Τιμές του Πετρελαίου - «Βουτιά» στις Κινεζικές Εισαγωγές Αργού τον Ιανουάριο

Μικρή Πτώση στις Τιμές του Πετρελαίου - «Βουτιά» στις Κινεζικές Εισαγωγές Αργού τον Ιανουάριο
energia.gr
Δευ, 15 Φεβρουαρίου 2016 - 09:28
Μικρές απώλειες σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο διατηρούν τα μεγάλα κέρδη που σημείωσαν την περασμένη Παρασκευή, με την προσοχή να επικεντρώνεται στα στοιχεία από την Κίνα και τις εκτιμήσεις για τις ιρανικές εξαγωγές αργού

Μικρές απώλειες σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο διατηρούν τα μεγάλα κέρδη που σημείωσαν την περασμένη Παρασκευή, με την προσοχή να επικεντρώνεται στα στοιχεία από την Κίνα και τις εκτιμήσεις για τις ιρανικές εξαγωγές αργού.

Την ίδια ώρα, η αγορά αντιμετωπίζει με λιγότερο σκεπτικισμό τις εικασίες περί ενδεχόμενης συντονισμένης μείωσης της παραγωγής από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ. 

Η τιμή του Μπρεντ υποχωρεί κατά 17 σεντς στα 33,19 δολάρια/βαρέλι, λόγω εν μέρει και της ανόδου του δολαρίου. Την περασμένη Παρασκευή σημείωσε άνοδο 3,30 δολαρίων μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν για μία ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής. 

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί κατά 18 σεντς στα 29,26 δολάρια. Την περασμένη Παρασκευή, σημείωσε κέρδη άνω των 3 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, οι κινεζικές εισαγωγές αργού μειώθηκαν κατά 20% τον Ιανουάριο, από τα επίπεδα-ρεκόρ του προηγούμενου μήνα. 

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων, το Ιράν θα φορτώσει τάνεκρ που έχουν προορισμό την Ευρώπη με 4 εκατ. βαρέλια μέσα στα επόμενα 24ωρα. 

Αυτή την περίοδο, οι συνολικές ιρανικές εξαγωγές αργού διαμορφώνονται σε 1,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα και ο στόχος είναι μέχρι την έναρξη του νέου ιρανικού έτους (στις 20 Μαρτίου) να αυξηθούν σε 1,5 εκατομμύριο.