Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ Ναΐμι θα συναντηθεί την Τρίτη στη Ντόχα με τον Ρώσο ομόλογο του, Αλεξαντερ Νόβακ, για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ Ναΐμι θα συναντηθεί την Τρίτη στη Ντόχα με τον Ρώσο ομόλογο του, Αλεξαντερ Νόβακ, για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από τις πηγές αυτές δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι η ατζέντα της συνάντησης, στην οποία σημειώνεται ότι θα συμμετέχει και ο ομόλογος τους από τη Βενεζουέλα.

Οικοδεσπότης της συνάντησης θα είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η Σαουδική Αραβαία επιμένει πως δεν θα μειώσει την παραγωγή της για να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της παγκόσμιας, ζήτησης εκτός και αν συνεργαστούν και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ.

Από τη ρωσική πλευρά, αν και ο κ. Νόβακ έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να εξετάσει μείωση της παραγωγής εάν και άλλοι παραγωγοί συμμετείχαν, υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του, την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν, είχε εκφράσει αμφιβολίες για το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης.

Η συνάντηση κλειστών θυρών της Ντόχας επαναφέρει στη μνήμη τις ανάλογες συναντήσεις που είχαν γίνει στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Τότε, οι χώρες του ΟΠΕΚ, χρησιμοποιώντας διπλωματικά κανάλια, με πρωτοβουλία του Μεξικό, είχαν διοργανώσει πολλές συναντήσεις, οι οποίες κατέληξαν σε σειρά μειώσεων της παραγωγής.