Επεκτείνονται τα Κέρδη για τις Τιμές του Πετρελαίου - Κοντά στα 35 Δολάρια το Μπρεντ

Επεκτείνονται τα Κέρδη για τις Τιμές του Πετρελαίου - Κοντά στα 35 Δολάρια το Μπρεντ
του Γιώργου Κωστούλα
Τρι, 16 Φεβρουαρίου 2016 - 09:07
Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας στη Ντόχα αναζωπυρώνει τις προσδοκίες για ενδεχόμενη συντονισμένη μείωση της παραγωγής

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας στη Ντόχα αναζωπυρώνει τις προσδοκίες για ενδεχόμενη συντονισμένη μείωση της παραγωγής.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), ενισχύεται κατά 1,30 στα 30,74 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει υψηλότερα κατά 5,1% στα 30,94 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Φεβρουαρίου.

Το Μπρεντ σημειώνει άνοδο 1,36 δολαρίων στα 34,75 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως τα 34,80 δολάρια. υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, σήμερα θα συναντηθούν στη Ντόχα του Κατάρ ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ Ναΐμι με τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ. Στη συνάντηση θα παραβρεθούν και αξιωματούχοι από ορισμένες χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.

Αν και επισήμως τα υπουργεία των παραπάνω χωρών δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο επίσημο σχόλιο, είναι προφανές ότι στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το θέμα της υπερπροσφοράς αργού στις διεθνείς αγορές και οι επιπτώσεις στις τιμές.

Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, οι αναλυτές της αγοράς εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής.

Ωστόσο, αυτή η συνάντηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση κατεύθυνση, εφόσον βεβαίως υπάρχει συναίνεση για μία τέτοια κίνηση στο μέλλον.