Πτώση στις Τιμές του Πετρελαίου Μετά τη Συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για «Πάγωμα» της Παραγωγής

Πτώση στις Τιμές του Πετρελαίου Μετά τη Συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για «Πάγωμα» της Παραγωγής
energia.gr
Τετ, 17 Φεβρουαρίου 2016 - 08:05
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί πως η συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας να «παγώσουν» τα επίπεδα της παραγωγής τους θα επαναφέρει την ισορροπία στην αγορά

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί πως η συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας να  «παγώσουν» τα επίπεδα της παραγωγής τους θα επαναφέρει την ισορροπία στην αγορά.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησε κατά 40 σεντς ή 1,4% στα 29,04 δολάρια το βαρέλι. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχε ξεπεράσει το επίπεδο των 30 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας στην Ντόχα να «παγώσουν» -αλλά όχι να μειώσουν- την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 3,6% στα 32,18 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο αντίκτυπος από τη συμφωνία Σ. Αραβίας - Ρωσίας αναμένεται να είναι περιορισμένος και ότι θα χρειαστεί μια συντονισμένη κίνηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ για να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση των τιμών. 

Όπως αναφέρουν, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το Ιράν και το Ιράν, που συνεχίζουν να ενισχύουν την παραγωγή τους, παρά το πλεόνασμα προσφοράς στην παγκόσμια αγορά.