Σε πτωτική τροχιά παραμένουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από τις υψηλές απώλειες σημείωσαν την Τρίτη, καθώς στην αγορά επικρατεί σκεπτικισμός για τα αποτελέσματα που θα έχει η κοινή πρόταση Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για «πάγωμα» της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από τις υψηλές απώλειες σημείωσαν την Τρίτη, καθώς στην αγορά επικρατεί σκεπτικισμός για τα αποτελέσματα που θα έχει η κοινή πρόταση Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για «πάγωμα» της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει πτώση 2,4% στα 31,14 δολάρια/βαρέλι και το Μπρεντ υποχωρεί κατά 1,4% στα 32,80 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν χθες απώλειες άνω του 5%.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές για μία συμφωνία των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου. Συνεπώς, προβλέπουν περαιτέρω πτώση των τιμών το επόμενο διάστημα, λόγω και της χαμηλής ζήτησης που επικρατεί στο βόρειο ημισφαίριο κατά την περίοδο της άνοιξης. 

Σήμερα, εκτιμάται ότι η προσφορά αργού υπερβαίνει τη ζήτηση κατά 1 με 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, το American Petroleum Institute (API) ανακοίνωσε χθες ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑαυξήθηκαν, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, κατά 7,1 εκατομμύρια  σε 506,2 εκατομμύρια, έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.

Τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργού θα δώσει αργότερα εντός της ημέρας στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).