Μια μεγάλη γκάμα παραγόντων που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν επηρεάζουν την ενεργειακή αγορά, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέυ Λαβρώφ. «Πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός OPEC έχουν ήδη ξεκινήσει το διάλογο μέσω των Υπουργείων Ενέργειας. Διεξάγουν επαγγελματικές συνομιλίες και θα προτιμούσε να μην παραβιάσω τη σφαίρα της αρμοδιότητάς τους»

Μια μεγάλη γκάμα παραγόντων που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν επηρεάζουν την ενεργειακή αγορά, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέυ Λαβρώφ.

«Πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός OPEC έχουν ήδη ξεκινήσει το διάλογο μέσω των Υπουργείων Ενέργειας. Διεξάγουν επαγγελματικές συνομιλίες και θα προτιμούσε να μην παραβιάσω τη σφαίρα της αρμοδιότητάς τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Αλγέρι ο Λαβρώφ.

«Πολλοί παράγοντες, που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπ’ όψιν από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενεργειακή πολιτική στα κράτη εντός και εκτός OPEC, επηρεάζουν την κατάσταση στις αγορές ενεργειακών πόρων», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Αυτή η ισορροπία συμφερόντων ανάμεσα σε εξαγωγείς και εισαγωγείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να αντανακλάται στο θέμα αυτό σαν πολιτική αρχή ακριβώς όπως σε κάθε άλλο θέμα», υπογράμμισε.

«Όσον αφορά το φυσικό αέριο, συνεργαζόμαστε στενά με την Αλγερία και άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Χωρών Εξαγωγής Φυσικού Αερίου», κατέληξε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.