Ιράν: «Δεν Ευθυνόμαστε για την Αναστάτωση στην Αγορά Πετρελαίου – Δε θα Αυτοτιμωρηθούμε Μειώνοντας την Παραγωγή»

Ιράν: «Δεν Ευθυνόμαστε για την Αναστάτωση στην Αγορά Πετρελαίου – Δε θα Αυτοτιμωρηθούμε Μειώνοντας την Παραγωγή»
energia.gr
Τρι, 1 Μαρτίου 2016 - 16:00
«Το Ιράν δεν ευθύνεται για την αναστάτωση στην αγορά πετρελαίου». Αυτό υπογράμμισε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου, Αμίρ Ζαμανίνια, ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν σκοπεύει να «τιμωρήσει τον εαυτό της ξανά μετά τη λήξη των δυτικών κυρώσεων», περιορίζοντας την πετρελαϊκή της παραγωγή

«Το Ιράν δεν ευθύνεται για την αναστάτωση στην αγορά πετρελαίου». Αυτό υπογράμμισε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου, Αμίρ Ζαμανίνια, ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν σκοπεύει να «τιμωρήσει τον εαυτό της ξανά μετά τη λήξη των δυτικών κυρώσεων», περιορίζοντας την πετρελαϊκή της παραγωγή.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά και το Ιράν έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αύξησης της παραγωγής του, η οποία παρέμεινε χαμηλή στα χρόνια κατά τα οποία ίσχυαν οι κυρώσεις της Δύσης.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας στα επίπεδα προ των κυρώσεων. Όταν αυτό συμβεί θα συζητήσουμε για το μέλλον», διευκρίνισε ο Ζαμανίνια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε βήμα προς την σωστή κατεύθυνση τη συμφωνία των τεσσάρων για πάγωμα της δικής τους παραγωγής και πρόσθεσε ότι το Ιράν μπορεί να προσελκύσει πλέον επενδύσεις ύψους 40-45 δις. δολαρίων ετησίως.