Στο επίπεδο - ρεκόρ των 10,2 δισ. δολαρίων σκαρφάλωσαν το τέταρτο τρίμηνο του 2015 οι ζημίες της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βραζιλίας, Petrobras, καθώς λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του αργού προχώρησε σε απομείωση της αξίας των πεδίων που εκμεταλλεύεται

Σε επίπεδο - ρεκόρ σκαρφάλωσαν το τέταρτο τρίμηνο του 2015 οι ζημίες της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βραζιλίας, Petrobras, καθώς λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του αργού προχώρησε σε απομείωση της αξίας των πεδίων που εκμεταλλεύεται.

Ειδικότερα, οι ζημίες της Petroleo Brasileiro (όπως είναι ο πλήρης τίτλος της εταιρείας) διαμορφώθηκαν στα 10,2 δισ. δολάρια, περίπου 48% υψηλότερα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Τα αποτελέσματα αυτά εξέπληξαν αρνητικά τους αναλυτές, καθώς προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Μολονότι η εταιρεία μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου κατέγραφε κέρδη, τελικά έκλεισε το σύνολο του 2015 με ζημίες.

Σημειώνεται ότι η Petrobras είχε προχωρήσει σε μεγάλες απομειώσεις και το δ΄τρίμηνο του 2014, αλλά αυτές οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει προκαλέσει αναταράξεις και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.