OPEC: Το Ιράν θα Μπορούσε να Μειώσει την Δική του Παραγωγή Πετρελαίου Αργότερα Από τους Άλλους

OPEC: Το Ιράν θα Μπορούσε να Μειώσει την Δική του Παραγωγή Πετρελαίου Αργότερα Από τους Άλλους
energia.gr
Τρι, 22 Μαρτίου 2016 - 12:49
Το Ιράν θα μπορούσε να εφαρμόσει το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου ώστε να στηριχθούν οι διεθνείς τιμές του αργού σε μεταγενέστερη ημερομηνία σε σχέση με τους άλλους παραγωγούς, αφού η χώρα επιδιώκει να αυξήσει τις εξαγωγές της. Αυτό δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του OPEC, Abdullah al-Badri

Το Ιράν θα μπορούσε να εφαρμόσει το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου ώστε να στηριχθούν οι διεθνείς τιμές του αργού σε μεταγενέστερη ημερομηνία σε σχέση με τους άλλους παραγωγούς, αφού η χώρα επιδιώκει να αυξήσει τις εξαγωγές της. Αυτό δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του OPEC, Abdullah al- Badri.

Πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός OPEC πρόκειται να συναντηθούν στις 17 Απριλίου στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, για να συζητήσουν τη σταθεροποίηση των τιμών μέσω «παγώματος» της παραγωγής. Ωστόσο, το Ιράν επιμένει ότι θα αυξήσει τη δική του παραγωγή με στόχο να αυξήσει τις εξαγωγές του μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Θέτουν κάποιους όρους σχετικά με την παραγωγή τους», δήλωσε ο Abdullah al- Badri σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, αναφερόμενος το Ιράν. «Πιθανόν στο μέλλον να ακολουθήσουν την πολιτική των υπολοίπων», πρόσθεσε.