Η Μεγάλη Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ οδηγεί σε Αρνητικό Έδαφος τις Τιμές του Αργού

Η Μεγάλη Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ οδηγεί σε Αρνητικό Έδαφος τις Τιμές του Αργού
energia.gr
Τετ, 23 Μαρτίου 2016 - 08:20
Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το American Petroleum Institute έδειξαν αρκετά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το American Petroleum Institute έδειξαν αρκετά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά.

Σύμφωνα με το API, τα αποθέματα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 8,8 εκατομμύρια στο επίπεδο-ρεκόρ των 531,8 εκατ. βαρελιών. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, ότι η αύξηση θα διαμορφωθεί στα 3,1 εκατ. βαρέλια.

Η αγορά θα αναμένει την ανακοίνωση των επίσημων, κυβερνητικών στοιχείων αργότερα σήμερα από την Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ), προκειμένου να σχηματίσει μία ξεκάθαρη εικόνα για τα αποθέματα.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 40 σεντς στα 41,05 δολάρια/βαρέλι. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ανέλθει ως το υψηλότερο επίπεδο της φετινής χρονιάς, τα 41,90 δολάρια, πριν κλείσει τελικά στα 41,45. 

Από τα χαμηλά 13 ετών στα οποία είχε διολισθήσει το Φεβρουάριο, έχει σημειώσει κέρδη 58% περίπου.

Το Μπρεντ υποχωρεί κατά 39 σεντς στα 41,40 δολάρια/βαρέλι. Από τα χαμηλά του περασμένου Ιανουαρίου (27,10 δολάρια) έχει ανακάμψει κατά 53% περίπου.