Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στο υπεράκτιο πεδίο Hasbah, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό «The Arabian Sun»που η ίδια εκδίδει. Η παραγωγή στο πεδίο ξεκινά εν όψει του καλοκαιριού, που αποτελεί περίοδο αιχμής για τη ζήτηση αερίου στη μεγαλύτερη εξαγωγό πετρελαίου του κόσμου

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στο υπεράκτιο πεδίο Hasbah, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό «The Arabian Sun»που η ίδια εκδίδει. Η παραγωγή στο πεδίο ξεκινά εν όψει του καλοκαιριού, που αποτελεί περίοδο αιχμής για τη ζήτηση αερίου στη μεγαλύτερη εξαγωγό πετρελαίου του κόσμου.

Οι επτά πλατφόρμες του πεδίου Hasbah, που βρίσκεται 150 χλμ. ΒΑ του Τζουμπάιλ στον Περσικό Κόλπο, θα παραγάγουν 1,3 δισεκ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου την ημέρα, τη στιγμή που το παρακείμενο πεδίο Arabiyah θα παράγει περί τα 1,2 δισεκ. κυβ. πόδια.

Το παραγόμενο αέριο θα διοχετεύεται στη μονάδα του Wasit, ώστε να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες για παραγωγή ηλεκτρισμού.

Το πεδίο του Hasbah υπερβαίνει κατά πολύ σε περιεκτικότητα υδροθείου και διοξειδίου του άνθρακα το Arabiyah, γεγονός που καθιστά την εκμετάλλευσή του μία πραγματική τεχνική πρόκληση.