Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, έπειτα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών εντός και εκτός ΟΠΕΚ στις 17 Απριλίου και τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το «πάγωμα» της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, έπειτα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών εντός και εκτός ΟΠΕΚ στις 17 Απριλίου και τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το «πάγωμα» της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται κατά 50 σεντς στα 39,96 δολάρια/βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε υψηλότερα κατά 2 σεντς, σημειώνοντας κέρδη για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το Μπρεντ είναι υψηλότερα κατά 45 σεντς στα 40,89 δολάρια/βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε κατά 76 σεντς ή 2% περίπου, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά τις πέντε τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται από τα χαμηλά του περασμένου Ιανουαρίου οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο της τάξεως του 50% περίπου.