Υψηλά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ελπίδων ότι θα επιτευχθεί συμφωνία των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη συνάντηση της Ντόχα, στις 17 Απριλίου, για «πάγωμα» της παραγωγής

Υψηλά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ελπίδων ότι θα επιτευχθεί συμφωνία των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη συνάντηση της Ντόχα, στις 17 Απριλίου, για «πάγωμα» της παραγωγής.

Αφορμή για την άνοδο των τιμών από τα χαμηλά ενός μηνός στα οποία είχαν υποχωρήσει χθες ήταν οι δηλώσεις του στελέχους του ΟΠΕΚ, Nawal Al-Fuzaia (Κουβέιτ) ότι υπάρχουν «θετικές ενδείξεις για επίτευξη της συμφωνίας», η οποία υπενθυμίζεται ότι προβλέπει τη διατήρηση της παραγωγής αργού στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε ως 3% περίπου, στα 36,92 δολάρια/βαρέλι, για να υποχωρήσει αργότερα στα 36,76 δολάρια.

Η τιμή του Μπρεντ σκαρφάλωσε ως τα 38,64 δολάρια, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στα 38,41 δολάρια, κατά 54 σεντς υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ μεγάλων παραγωγών, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει οδηγήσει στην ανάκαμψη των τιμών από τα χαμηλά 12ετίας στα οποία είχαν «βουλιάξει» νωρίτερα φέτος.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι τιμές «διόρθωσαν», εν μέσω αμφιβολιών για τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν συμφωνία, την ίδια ώρα που το Ιράν τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία και ότι σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή του.