Μια σειρά νέες συμφωνίες για την εξαγωγή πετρελαίου υπέγραψε η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν, NIOC, με διάφορους ευρωπαϊκούς ομίλους, όπως μεταδίδει σήμερα, Δευτέρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr. Υπενθυμίζεται ότι τα ελληνικά ΕΛΠΕ είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη, μαζί με τη γαλλική Total, την ισπανική CEPSA και τη ρωσική Lukoil, που έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες για προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων

Μια σειρά νέες συμφωνίες για την εξαγωγή πετρελαίου υπέγραψε η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν, NIOC, με διάφορους ευρωπαϊκούς ομίλους, όπως μεταδίδει σήμερα, Δευτέρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr. Υπενθυμίζεται ότι τα ελληνικά ΕΛΠΕ είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη, μαζί με τη γαλλική Total, την ισπανική CEPSA και τη ρωσική Lukoil, που έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες για προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων.

Όπως δήλωσε στο Mehr ο Mohsen Ghamsari, εκτελεστικός διευθυντής διεθνών σχέσεων της NIOC, μετά τις πρόσφατα συναφθείσες συμφωνίες με εταιρείες όπως η γαλλική Total, το αργό του Ιράν θα πωλείται σε μια σειρά νέους πελάτες στην Ευρώπη, ενώ τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν με την έναρξη ισχύος των εν λόγω συμφωνιών.

Η Τεχεράνη σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού στα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα σημερινά επίπεδα των 3,2 εκατ. βαρελιών, καθώς και να αυξήσει τις εξαγωγές της στα 2,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.