Λαβρώφ: Με τη Συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν η Συνάντηση στη Ντόχα

Λαβρώφ: Με τη Συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν η Συνάντηση στη Ντόχα
energia.gr
Πεμ, 7 Απριλίου 2016 - 17:47
Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας, του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες της Ντόχα, στις 17 Απριλίου, για την τιμή του πετρελαίου. Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέυ Λαβρώφ

Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας, του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες της Ντόχα, στις 17 Απριλίου, για την τιμή του πετρελαίου. Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέυ Λαβρώφ.

Εξάλλου, νωρίτερα αυτή τη βδομάδα και Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, είχε δηλώσει ότι το Ιράν είχε επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στη συνάντηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ, που θα έχει στόχο την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε πετρελαιοπαραγωγούς χώρες εντός και εκτός OPEC για «πάγωμα» της παραγωγής τους, ώστε να συγκρατηθούν οι διεθνείς τιμές του αργού, που βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση» από τον Ιούνιο του 2014.

Ωστόσο, ο Νόβακ τόνισε ότι η Τεχεράνη έχει ξεκαθαρίσει πως θα αρχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία μόνο αφού η παραγωγή της φτάσει τα επίπεδα των 4 εκατ. βαρελιών ημερησίως, από τα σημερινά επίπεδα των 3,2 εκατ. βαρελιών.