Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης σε ΗΠΑ και Γερμανία θα ενισχύουν περαιτέρω τη ζήτηση για καύσιμα, χωρίς ωστόσο να εκλείπουν από το προσκήνιο οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης σε ΗΠΑ και Γερμανία θα ενισχύουν περαιτέρω τη ζήτηση για καύσιμα, χωρίς ωστόσο να εκλείπουν από το προσκήνιο οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 38 σεντς στα 37,64 δολάρια/βαρέλι.

Το Μπρεντ σημειώνει άνοδο 24 σεντς στα 39,67 δολάρια.

Η ανακοίνωση της Fed ότι η αμερικανική οικονομίας είναι στην κατεύθυνση της υψηλότερης ανάπτυξης στηρίζει το θετικό κλίμα στις αγορές.

Επιπλέον, η Moody's εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας θα επιταχυνθεί στο 1,8%, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία επωφελείται από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση

Πάντως, παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις από τις δύο εκ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι τιμές του αργού ίσως υποχωρήσουν εκ νέου, καθώς στην παγκόσμια αγορά η υπερπροσφορά πετρελαίου παραμένει κοντά στο 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.