Στα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς ανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο δημοσιευμάτων που φέρουν την Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε «πάγωμα» της παραγωγής ανεξάρτητα από τα εάν θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία και το Ιράν

Στα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς ανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο δημοσιευμάτων που φέρουν την Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε «πάγωμα» της παραγωγής ανεξάρτητα από τα εάν θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία και το Ιράν.

Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 1,81 δολάρια ή 4,5% στα 42,17 δολάρια το βαρέλι.

Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,86 δολάρια ή 4,3% στα 44,69 δολάρια/βαρέλι.

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΠΕΚ δήλωσε στο Interfax ότι η Ρωσία ελπίζει να καταλήξει σε μια συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής, παρά τις διαφωνείς μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει σε μια συμφωνία, με την προϋπόθεση να προχωρήσει και το Ιράν σε «πάγωμα» της παραγωγής του. 

Από την πλευρά της, η Τεχεράνη έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή μέχρι να φτάσει τα επίπεδα που ήταν πριν την επιβολή των δυτικών κυρώσεων, δηλαδή στα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα περίπου