Δεν εξετάζει μείωση της παραγωγής της η Σαουδική Αραβία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Πετρελαίου του βασιλείου, Ali al-Naimi, ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα al-Hayat. «Ξεχάστε αυτό το θέμα», τόνισε ο al-Naimi, επιχειρώντας να μετριάσει τις προσδοκίες για μια συμφωνία στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ντόχα του Κατάρ

Δεν εξετάζει μείωση της παραγωγής της η Σαουδική Αραβία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Πετρελαίου του βασιλείου, Ali al-Naimi, ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα al-Hayat.

«Ξεχάστε αυτό το θέμα», τόνισε ο al-Naimi, επιχειρώντας να μετριάσει τις προσδοκίες για μια συμφωνία στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ντόχα του Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι τιμές του αργού σημείωσαν αύξηση μετά από ειδήσεις που ήθελαν Μόσχα και Ριάντ να έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε «πάγωμα» της παραγωγής ανεξάρτητα από τα εάν θα συμμετάσχουν στο σχέδιο για την αντιμετώπιση του πλεονάσματος της προσφοράς.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε πάγωμα της παραγωγής της, ωστόσο έχει ζητήσει να συμμετάσχουν και άλλες χώρες στο σχέδιο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, γνωστοποίησε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στην σύσκεψη της Ντόχα, ωστόσο το Ιράν θα στείλει κάποιον εκπρόσωπο.