Μεγάλες οι Απώλειες για τις Τιμές του Αργού στον Απόηχο των Αποτυχημένων Συνομιλιών στη Ντόχα

Μεγάλες οι Απώλειες για τις Τιμές του Αργού στον Απόηχο των Αποτυχημένων Συνομιλιών στη Ντόχα
energia.gr
Δευ, 18 Απριλίου 2016 - 10:58
Μεγάλες είναι οι απώλειες που εμφανίζει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο των αποτυχημένων χθεσινών συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, ανάμεσα στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες εντός και εκτός OPEC για μείωση της παραγωγής του αργού

Μεγάλες είναι οι απώλειες που εμφανίζει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο των αποτυχημένων χθεσινών συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, ανάμεσα στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες εντός και εκτός OPEC για μείωση της παραγωγής του αργού.

Έτσι, σήμερα, τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 4,46% στα 38,53 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 4,06% στα 41,33 δολάρια.

Η απόφαση του Ιράν να μη συμμετέχει στη χθεσινή σύνοδο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ντόχα είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε έκδηλη αισιοδοξία ότι αυτό ήταν δυνατό.

Το προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο τελικά απορρίφθηκε προέβλεπε το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου μέχρι τον Οκτώβριο οπότε και σε νέα σύνοδο θα εξεταζόταν η πορεία της αγοράς πετρελαίου.

Αναλυτές, όπως αναφέρεται στο CNBC, εκτιμούν ότι ο βασικός λόγος που απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία είναι η ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, ενώ τις θέσεις της Τεχεράνης συντάχθηκε και η Ρωσία, διά του Υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νοβακ, ο οποίος συμμετείχε και αυτός στη συνάντηση της Ντόχα.