Ιράν: Συνεχίστε να Συζητάτε για το Πάγωμα της Παραγωγής Αργού Αλλά Εμείς Δεν θα Συμμετάσχουμε

Ιράν: Συνεχίστε να Συζητάτε για το Πάγωμα της Παραγωγής Αργού Αλλά Εμείς Δεν θα Συμμετάσχουμε
energia.gr
Δευ, 18 Απριλίου 2016 - 18:19
Να συνεχίσουν να συζητούν για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου καλεί το Ιράν τους ...άλλους παραγωγούς αργού, τονίζοντας ωστόσο από την πλευρά του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη συμφωνία

Να συνεχίσουν να συζητούν για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου καλεί το Ιράν τους ...άλλους παραγωγούς αργού, τονίζοντας ωστόσο από την πλευρά του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη συμφωνία.

Μετά το «φιάσκο» της συνάντησης στη Ντόχα, ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ, Hossein Kazempour, δήλωσε ότι η Τεχεράνη στηρίζει τη συνεργασία των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ και τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους.

Επίσης, κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά ότι το Ιράν θέλει να κερδίσει ξανά το μερίδιο που είχε στην αγορά πριν τις κυρώσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτή η θέση έχει τη στήριξη των περισσότερων χωρών μελών του ΟΠΕΚ, αλλά και χωρών εκτός του Οργανισμού.

Όπως επισήμανε, αν η Τεχεράνη συμμετείχε σε συμφωνία για το «πάγωμα« της παραγωγής θα ήταν σαν να διατηρούσε μόνη της τις κυρώσεις κατά της χώρας.