Η απεργία στο Κουβέιτ βάζει φρένο στην πτώση των τιμών του πετρελαίου μετά την αποτυχία της συνάντησης στη Ντόχα του Κατάρ για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου

Η απεργία στο Κουβέιτ βάζει φρένο στην πτώση των τιμών του πετρελαίου μετά την αποτυχία της συνάντησης στη Ντόχα του Κατάρ για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου.

Η παραγωγή αργού της χώρας έχει υποχωρήσει σε 1,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, από 2,8 εκατομμύρια πριν την απεργία. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα αυτό το κενό θα καλυφθεί και οι επενδυτές θα επικεντρώσουν και πάλι την προσοχή τους στην υπερπροσφορά που υπολογίζεται στα 1 με 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η τιμή του Μπρεντ σημειώνει πτώση 13 σεντς στα 42,78 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει μέχρι τα 43,20 δολάρια. 

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 5 σεντς στα 39,73 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει ως τα 40,13 δολάρια.

Μπορεί η εμμονή της Σαουδικής Αραβίας για τη συμμετοχή του Ιράν να οδήγησε σε αποτυχία τη συνάντηση της Ντόχα, ωστόσο οι αναλυτές εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις κατά πόσον μία συμφωνία θα μπορεί να είναι αποτελεσματική μακροπρόθεσμα, όταν σε Σαουδική Αραβία και Ρωσία η παραγωγή αργού είναι κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ.   

Η αγορά βλέπει τις τιμές το επόμενο διάστημα να κυμαίνονται στα 30-40 δολάρια το βαρέλι, εφόσον δεν υπάρξουν κάποιες απρόσμενες εξελίξεις.