Το 3ο Διεθνές Σεμινάριο «Energy & Shipping» Συνδιοργανώνουν Σήμερα ΙΕΝΕ και Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το 3ο Διεθνές Σεμινάριο «Energy & Shipping» Συνδιοργανώνουν Σήμερα ΙΕΝΕ και Πανεπιστήμιο Πειραιώς
energia.gr
Τετ, 20 Απριλίου 2016 - 08:03
Το 3ο Διεθνές Σεμινάριο με θέμα «Energy & Shipping» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 20 Απριλίου, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στην Ενέργεια. Εξέχοντες ομιλητές από το χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της ναυτιλίας, διεθνών και επιχειρηματικών σπουδών και ναυτικού δικαίου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν σε αυτή τη ειδική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το 3ο Διεθνές Σεμινάριο με θέμα «Energy & Shipping» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 20 Απριλίου, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στην Ενέργεια. Εξέχοντες ομιλητές από το χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της ναυτιλίας, διεθνών και επιχειρηματικών σπουδών και ναυτικού δικαίου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν σε αυτή τη ειδική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα σημαντικό μερίδιο των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποιείται από ελληνικές εταιρείες ή εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, το « 3 rd International Seminar - Energy & Shipping» του ΙΕΝΕ επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με την μεταφορά ενεργειακών πρώτων υλών και εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης. Ένα μεγάλο ποσοστό του αργού πετρελαίου και των παραγώγων του, του λιθάνθρακα και άλλων ενεργειακών προϊόντων μεταφέρεται από πλοία ελληνικής ιδιοκτησίας, ενώ οι ιδιοκτήτες των ελληνικών πλοίων συμμετέχουν, όλο και πιο ενεργά, στη μεταφορά ειδικών ενεργειακών εμπορευμάτων ( LNG, LPG).

Τα θέματα που θα καλυφθούν στο Σεμινάριο περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές:

· Μεταφορά αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων

· Ειδικά φορτία ( LNG, LPG) και λιθάνθρακα

· Ενεργειακή ασφάλεια και θαλάσσιο περιβάλλον

· Εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά πετρελαίου και αερίου

· Οικονομικά στοιχεία των ενεργειακών μεταφορών

· Ασφάλεια εφοδιασμού και θαλάσσιες μεταφορές

· Νομικά θέματα σχετικά με τη μεταφορά ενεργειακών εμπορευμάτων

· Ναυλώσεις και πιστοποίηση φορτίων πετρελαίου

· Ασφάλιση ενεργειακών εμπορευμάτων και ασφαλιστικές απαιτήσεις

· Ειδικά ενεργειακά πλοία (π.χ. drilling vessels, πλωτοί τερματικοί σταθμοί FSRU)

Γλώσσα διεξαγωγής του Σεμιναρίου είναι η αγγλική.

Δωρεάν δικαίωμα συμμετοχής στο « 3 rd International Seminar - Energy & Shipping» έχουν μόνο τα μέλη του ΙΕΝΕ. Για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και την δήλωση συμμετοχής, δείτε στο σχετικό banner.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΔΕΠΑ και το Πρόγραμμα POSEIDON MED ΙΙ LNG Bunkering Project, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το ενεργειακό portal www. energia. gr και το ναυτιλιακό site www. maritimes. gr