Αμετάβλητο θα διατηρήσει η Ρωσία τον στόχο της για την παραγωγή πετρελαίου το 2016, παρά την αποτυχία της συνάντησης της Ντόχα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Πετρελαίου της χώρας

Αμετάβλητο θα διατηρήσει η Ρωσία τον στόχο της για την παραγωγή πετρελαίου το 2016, παρά την αποτυχία της συνάντησης της Ντόχα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Kiril Molodtsov.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Μόσχα, είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παράγει στα επίπεδα που έχουν αποφασισθεί, με στόχο τα 540 εκατ. βαρέλια ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μειώνεται το κενό μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. «Κατά τη γνώμη μου, οι διεθνείς αγορές πετρελαίου, σε όρους προσφοράς και ζήτησης, θα γίνουν πιο ισορροπημένες ως τον Φεβρουάριο του 2017», είπε.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) εκτιμά ότι η υπερπροσφορά αργού στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 1,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Για το δεύτερο τρίμηνο, βλέπει υποχώρηση στα 1,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα και περαιτέρω πτώση στα 200.000 βαρέλια/ημέρα το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.