Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, αν και νωρίτερα ήταν σε αρνητικό πρόσημο, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΙΕΑ ότι η μείωση της προσφορά αργού από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα είναι φέτος η υψηλότερη των 25 τελευταίων ετών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην εξισορρόπηση της αγοράς η οποία «υποφέρει» από την υπερπροσφορά
Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, αν και νωρίτερα ήταν σε αρνητικό πρόσημο, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΙΕΑ ότι η μείωση της προσφορά αργού από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα είναι φέτος η υψηλότερη των 25 τελευταίων ετών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην εξισορρόπηση της αγοράς η οποία «υποφέρει» από την υπερπροσφορά.

Ο Φατίχ Μπιρόλ είπε ότι οι επενδύσεις στον κλάδο έχουν μειωθεί κατά 40% τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως σε ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική και Ρωσία, λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών.

«Φέτος, αναμένουμε τη μεγαλύτερη μείωση των 25 τελευταίων ετών, 700.000 βαρέλια/ημέρα, στην προσφορά πετρελαίου από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ» σημείωσε.

Η τιμή του Μπρεντ σημειώνει άνοδο 20 σεντς στα 46 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει ως τα 45,23 δολάρια. 

Το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 19 σεντς στα 44,37 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει ως τα 43,62 δολάρια. 

Σημειώνεται πως από τα χαμηλά που είχαν σημειωθεί στο πρώτο δίμηνο του έτους, η ανάκαμψη των τιμών προσεγγίζει το 70% περίπου.