Ζημίες 1,582 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Volkswagen για το 2015, αποτέλεσμα που αντανακλά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε στη φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανία το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων

Ζημίες 1,582 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Volkswagen για το 2015, αποτέλεσμα που αντανακλά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε στη φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανία το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.

Επίσης, οι προβλέψεις για το κόστος κάλυψης του σκανδάλου αυξήθηκαν στα 16,2 δισ. ευρώ, από προηγούμενες εκτιμήσεις για 6,7 δισ. ευρώ.Ας σημειωθεί πως η Volkswagen καθυστερούσε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της, μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο.Η εταιρεία πρότεινε τη διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή για το 2015.

Επιπλέον, εκτιμά πως τα έσοδα από τις πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά 5% σε ετήσια βάση. Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen έχει προσλάβει τη δικηγορική εταιρεία Jones Day, για να διεξαγάγει έρευνα για το σκάνδαλο. Παρά την «μεγάλη πρόοδο», που, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει σημειωθεί στην έρευνα, τα αποτελέσματα από τα αρχικά της στάδια δεν μπορούν να δημοσιευθούν. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016.