Η E.ON στοχεύει σε καθαρά κέρδη μέχρι και 1 δις ευρώ για το 2016, αφού η γερμανική εταιρία ολοκληρώσει ένα spinoff της μονάδας Uniper προκειμένου να εστιάσει στις ΑΠΕ, τα δίκτυα και τις υπηρεσίες πελατών

Η E.ON στοχεύει σε καθαρά κέρδη μέχρι και 1 δις ευρώ για το 2016, αφού η γερμανική εταιρία ολοκληρώσει ένα spinoff της μονάδας Uniper προκειμένου να εστιάσει στις ΑΠΕ, τα δίκτυα και τις υπηρεσίες πελατών.

Η εταιρία με έδρα το Essen στοχεύει σε ισχυρές αποδόσεις και σχεδιάζει να πληρώσει στους μετόχους μέχρι και το 60% των καθαρών κερδών της φέτος, όπως δήλωσε ο CEO Johannes Teyssen. Η εταιρία θα εισάγει στο χρηματιστήριο το 53% της Uniper, αν και εκκρεμεί μια έγκριση των μετόχων στις 8 Ιουνίου.

Η απόφαση της γερμανικής εταιρίας να διαχωρίσει τα εργοστάσια ορυκτών καυσίμων αποτελεί μία από τις πλέον ριζοσπαστικές αντιδράσεις στην πολιτική της Γερμανίας για μεταστροφή προς την αιολική και ηλιακή ενέργεια και η οποία προκαλεί πτώση στις ενεργειακές τιμές, ενώ πλήττει και την κερδοφορία των παραδοσιακών εταιριών.

«Μετά το spinoff, η επιχείρησή μας θα εξαρτάται σε πολύ μικρότερο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες που είναι πέραν του ελέγχου μας, όπως οι μεταβλητές τιμές στα εμπορεύματα», ανέφερε ο Teyssen, προσθέτοντας πως η E.ON είναι ενεργή «στις αγορές του μέλλοντος. Αυτές οι αγορές αναπτύσσονται και προσφέρουν την προοπτική σταθερών αποδόσεων».