Το Μεγαλύτερο Συμβόλαιο Κατασκευής Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου στην Ευρώπη Υπέγραψαν Siemens και ScottishPower Renewables

Το Μεγαλύτερο Συμβόλαιο Κατασκευής Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου στην Ευρώπη Υπέγραψαν Siemens και ScottishPower Renewables
energia.gr
Τετ, 27 Απριλίου 2016 - 16:13
Μία μεγάλη συμφωνία για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου αποτελούμενου από 102 ανεμογεννήτριες έκλεισε με τη Siemens η ScottishPower Renewables. Το συμβόλαιο για το υπεράκτιο East Anglia ONE θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με συνολικό κόστος επένδυσης 2,5 δις στερλίνες, ενώ περιλαμβάνει πενταετές συμβόλαιο υπηρεσιών

Μία μεγάλη συμφωνία για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου αποτελούμενου από 102 ανεμογεννήτριες έκλεισε με τη Siemens η ScottishPower Renewables. Το συμβόλαιο για το υπεράκτιο East Anglia ONE θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με συνολικό κόστος επένδυσης 2,5 δις στερλίνες, ενώ περιλαμβάνει πενταετές συμβόλαιο υπηρεσιών.

Παράλληλα, η εταιρεία Low Carbon Contracts Company πιστοποιεί ότι το έργο συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές του Contract for Difference ( CFD), γεγονός που καθιστά το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia ONE την πιο αποδοτική επένδυση του είδους σε όλο τον κόσμο.

Οι 102 ανεμογεννήτριες του πάρκου, ισχύος 7 MW η καθεμία, θα μπορούν να ηλεκτροδοτούν πάνω από 500.000 νοικοκυριά ετησίως, ενώ βάσει των προδιαγραφών του CFD, το πρότζεκτ θα έχει εγγυμένη τιμή 119 στερλίνες ανά μεγαβατώρα, μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που συνιστά μείωση κόστους κατά 20% σε σχέση με άλλα υπεράκτια αιολικά που έχουν κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι λεπίδες των ανεμογεννητριών, μήκους 75 μέτρων η καθεμία, θα κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο της Siemens στο Hull, ενώ περί τα 5 εκατ. στερλινών αναμένεται να επενδυθούν στο λιμάνι του Great Yarmouth, όπου θα μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες πριν την εγκατάστασή τους.

Κατά την περίοδο κατασκευής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου East Anglia ONE υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 3.000 θέσεις εργασίας.

Ήδη η ScottishPower Renewables και η Siemens έχουν συνεργαστεί επιτυχώς στο υπεράκτιο αιολικό του Duddon Sands στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, εγκατεστημένης ισχύος 389 MW.