Γενναιόδωρα μπόνους θα μοιράσει στα μεγαλοστελέχη της η Volkswagen για τις επιδόσεις τους το 2015, παρά τις ζημιές-ρεκόρ των 5,5 δισ. ευρώ που εμφάνισε η εταιρεία εξαιτίας του σκανδάλου της παραποίησης στοιχείων αναφορικά με τις εκπομπές καυσαερίων
Γενναιόδωρα μπόνους θα μοιράσει στα μεγαλοστελέχη της η Volkswagen για τις επιδόσεις τους το 2015, παρά τις ζημιές-ρεκόρ των 5,5 δισ. ευρώ που εμφάνισε η εταιρεία εξαιτίας του σκανδάλου της παραποίησης στοιχείων αναφορικά με τις εκπομπές καυσαερίων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μοιράσει, συγκεκριμένα, περί τα 63 εκατ. ευρώ σε μια ντουζίνα νυν ναι πρώην μάνατζερ - διότι θα αποζημιωθούν και οι εκδιωχθέντες ως υπεύθυνοι για το σκάνδαλο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα εκταμιεύσει πάραυτα τα μπόνους, αλλά σε ευθετότερο χρόνο.

Στην ετήσια συνέντευξη τύπου που έδωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της VW Ματίας Μίλερ παραδέχθηκε ότι η εταιρεία «απογοήτευσε πολλούς ανθρώπους που εμπιστεύονταν τη Volkswagen». Πέρα από τις αυτοκριτικές, πάντως, ο Μίλερ πρόκειται να εισπράξει για το 2015 ένα παχυλό «πακέτο αποζημίωσης» 4,76 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μπόνους ύψους 880.000 ευρώ θα λάβει «εν ευθέτω χρόνω».

Με καθυστέρηση θα «αποζημιωθεί» και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της VW, Μάρτιν Βίντερκορν. Ο μάνατζερ που καρατομήθηκε πρώτος αμέσως το ξέσπασμα του σκανδάλου συμφώνησε να αναβληθεί η καταβολή του 30% της συνολικής αμοιβής του για την περυσινή - αποφράδα για την VW αλλά όχι γι' αυτόν... - χρονιά, που ανέρχεται στα 7,3 εκατ. ευρώ!

Ο Χανς Ντίτερ Πετς θα εισπράξει 5,2 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που είχε παράσχει στην εταιρεία ως οικονομικός διευθυντής, ενώ θα λάβει 13,4 εκατ. ευρώ για το νέο ρόλο που ανέλαβε ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της VW.

Η κορυφαία σε πωλήσεις ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει στην άκρη 16,2 δισ. ευρώ για να πληρώσει αποζημιώσεις για το σκάνδαλο με το «σοφιστικέ» λογισμικό που μείωνε στα χαρτιά τις εκπομπές καυσαερίων στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Τα μισά από τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την επαναγορά ή για επισκευές οχημάτων με «πειραγμένο» λογισμικό.

(tovima.gr)