Για την Κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου Baltic Pipe Συζήτησαν οι Πρωθυπουργοί Πολωνίας και Δανίας

Για την Κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου Baltic Pipe Συζήτησαν οι Πρωθυπουργοί Πολωνίας και Δανίας
energia.gr
Τετ, 4 Μαΐου 2016 - 18:00
Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου “Baltic Pipe” βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των Πρωθυπουργών Πολωνίας και Δανίας, κ.κ. B. Szydlo και L. Rasmussen, στη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στη Βαρσοβία στις 18 Απριλίου

Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου “Baltic Pipe” βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των Πρωθυπουργών Πολωνίας και Δανίας, κ.κ. B. Szydlo και L. Rasmussen, στη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στη Βαρσοβία στις 18 Απριλίου.

 

Η κα Szydlo δήλωσε ότι η πολωνική ενεργειακή ασφάλεια θα αναβαθμιστεί συνεπεία της δημιουργίας του αγωγού, που θα συνδέσει τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου των δύο χωρών και θα επιτρέψει στην Πολωνία να εισάγει ποσότητες αερίου προερχόμενες από νορβηγικά κοιτάσματα.

Η υλοποίηση του έργου, από δανικές και πολωνικές επιχειρήσεις, πρόκειται να συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ με 400.000 ευρώ και περιλαμβάνεται στον κατάλογο «Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Σχετική μελέτη σκοπιμότητας θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος του 2016.

 

Ο Πολωνός Υπουργός Θησαυροφυλακίου, D. Jackiewicz, δήλωσε ότι ο εν λόγω αγωγός θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Gazprom, σχετικά με τη μείωση των τιμών στις οποίες η Πολωνία προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο.