Υψηλά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς μία μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Καναδά προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή αργού, ενώ η κλιμάκωση των ένοπλων συγκρούσεων στη Λιβύη εντείνει τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη μείωση των εξαγωγών

Υψηλά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς μία μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Καναδά προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή αργού, ενώ η κλιμάκωση των ένοπλων συγκρούσεων στη Λιβύη εντείνει τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη μείωση των εξαγωγών.

Η τιμή του Μπρεντ ενισχύεται κατά 70 σεντς ή 1,6% στα 45,32 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 2% στα 44,69 δολάρια.

Στον Καναδά, η πυρκαγιά στην περιφέρεια της Αλμπέρτα (όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα oil sands) είναι εκτός ελέγχου, εξαναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση της πόλης Fort McMurray όπου ζουν 88.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στην πετρελαϊκή βιομηχανία. 

Η παραγωγή σε πολλά πεδία έχει διακοπεί. Προς το παρόν, παραμένει αδιευκρίνιστο το ύψος της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, στη Λιβύη αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η παραγωγή της χώρας ίσως μειωθεί έως 120.000 βαρέλια/ημέρα αν η με έδρα τη Βεγγάζη National Oil Corporation (NOC), που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση στα ανατολικά της χώρας, συνεχίζει να εμποδίζει τη φόρτωση τάνκερ που κατευθύνονται για την Τρίπολη από το λιμάνι Marsa el-Hariga που βρίσκεται σε περιοχή υπό τον έλεγχο της. 

Σημειώνεται ότι η παραγωγή της χώρας έχει υποχωρήσει σε λιγότερο από 25% του υψηλού που είχε σημειωθεί το 2011 (1,5 εατ. βαρέλια/ημέρα).